Rambo-diktátornak nevezte Orbánt a jobboldali osztrák lap

2018. január 31., 14:39

Szerző:

„Kinek jutott eszébe, hogy ez az Európai Unióban kívülállónak számító Rambo-diktátor legyen a Kurz-kabinet első állami vendége?" – tette fel a kérdést írásában az Österreich főszerkesztője. A felvetés azért pikáns, mert az idézett újság egy olyan konzervatív lap, amely a választási kampányban nyíltan az Osztrák Néppártot és a jelenlegi kancellár Sebastian Kurzot támogatta – írja az Index.

A főszerkesztői kérdést ez a mondat vezeti fel:  „Orbán remélhetőleg nem követendő példa az osztrák kancellárnak és alkancellárnak, mert

szélsőjobboldali, embertelen a menekültekkel, antidemokratikus diktátor, környezetromboló".     

És ezt egy újabb költői kérdés követi, miszerint:  „ki lesz a következő hivatalos vendég Bécsben? A jobboldali extrémista Lengyelország? Vagy Erdoğan, a külügyminiszter új barátja?

Orbán Viktor keddi bécsi látogatása után meglehetősen kemény hangú írások jelentek meg vele kapcsolatban az osztrák sajtóban. Emellett fél Ausztria a negyedik utasként vele tartó gyerekhátizsákján röhög, főleg, hogy a rajta látható brazil foci-szimbólum neve a brazil szlengben szimplán segget jelent.     

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.