Orbán Viktor hátizsákján szórakozik fél Ausztria

2018. január 30., 18:14

Szerző:

A magyar miniszterelnök hétfő délután vonattal utazott el Bécsbe. ahol először a Népszabadság bezárásáról hírhedt osztrák üzletemberrel, Heinrich Pecinával találkozott, ma pedig osztrák kollégájával, Sebastian Kurz kancellárral folytatott megbeszélést, de ami amivel a leginkább felhívta magára a figyelmet az a hátizsákja volt. Nem azért, mert „biztonsági okokból” neki is vett jegyet, hanem azért, ami rajta van, vagyis Fuleco, a 2014-es brazíliai futball-világbajnokság kabalafigurája. Fuleco hivatalosan háromöves tatu, a nevét a két portugál szó, a futebol és az ecologia egybeolvasztása után kapta, az osztrák médiát pedig az nyűgözi le, hogy Orbán Viktor gyerekhátizsákot visel, másrészt pedig az – emlékeztet az oe.24.at osztrák bulvárportál –, hogy a fuleco szó a brazíliai szlengben segget jelent.

 

A kissé idejétmúlt kiegészítőhöz a magyar miniszterelnököt valószínűleg szentimentális emlékek fűzik. 2014. július 13-án a helyszínen, a Rio de Janeiro-i Maracanã stadionban nézte a világbajnoki döntőt a VIP páholyból többek között Vlagyimir Putyin, Angela Merkel, Pelé, David Beckham és a fia, Orbán Gáspár társaságában.

Egyébként ahhoz képest, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség milliókat nyert a Fulecóval díszített tárgyak eladásán, semmit nem adott a háromöves tatuk védelmére, amely sebezhető fajként szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös llistáján.