Rétvári Bence szerint az EU inkább a bevándorlást támogatja, mint a rászorulókat, szöges ellentétben a magyar kormánnyal

2018. július 19., 16:47

Szerző:

Az Európai Unió jelenleg inkább támogatja az illegális bevándorlást, mint a rászoruló családokat - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára csütörtökön Kismaroson.

Rétvári Bence - aki egyben a térség országgyűlési képviselője - a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) keretében hátrányos helyzetű gyermekes családoknak juttatott élelmiszercsomagok szétosztásáról elmondta, hogy eddig országosan 250 ezer csomagot adtak át, ami 2500 tonna élelmiszert jelent – írja az MTI.

Rétvári Bence kitért arra is, hogy a támogatás uniós és magyar forrásból valósul meg.

(Emlékeztetőül: ez az a program, amelyet teljes egészében az Unió fizet, de a dobozokon rendre az a felirat volt olvasható, hogy az adományt a kormány juttatta el a rászorulóknak)

Rétvári Bence szólt arról is, hogy a hajléktalanok esetében eddig 1,5 millió tányér meleg ételt osztottak ki, ami 750 tonna élelmiszert jelent.

(Emlékeztetőül: tavaly év végén több fideszes kerületben sem tudtak ételt osztani az erre felkészült civil szervezetek, mert megtagadták tőlük a területfoglalási engedélyt.)  

Rétvári egyébként maga is a KDNP-s karitász ismert alakja. Leginkább krumpliosztással tette magát nélkülözhetetlenné, habár azt például máig nem árulta el, hogy ki fizette azt négy tonna krumplit, amelyet tavaly decemberben osztott szét a váci CBA parkolójában egybegyűlteknek.

Rétvári Bence éppen nem árulja el, honnan volt négy tonna krumplija Vácon
Fotó: Hír TV

A Fidesz szegénység elleni heroikus küzdelméről pedig még csak annyit: az Eurostat  tavaly novemberi felmérése szerint a magyar gyerekek egyharmada torokszorító nyomorban tengődik. 

2024. április 26., 11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.