Nem akarnak szegényeket látni az utcán, megtiltaná a kormány az ételosztást a civileknek

2017. november 28., 06:58

Szerző:

Elkészítette az ételosztások rendjét szabályozó miniszteri rendelet módosítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a javaslatot most egyeztetik más tárcákkal – értesült a Népszava. Az Emmi még nem tette nyilvánossá a tervet, de a lap forrásai szerint a módosítás lényege, hogy csak önkormányzati, állami és egyházi szervezeteknek adnának területfoglalási engedélyt, hogy rászorulóknak szervezzenek ételosztásokat. A civil szervezetektől pedig elvennék ezt a lehetőséget.

A változások előszele a lap szerint, hogy sok, ételosztással foglalkozó egyesület már hónapok óta nem kap területfoglalási engedélyt még pénzért sem, pedig korábban több fővárosi kerület méltányosságból elengedte a foglalási díjat.

Egy fővárosi karitatív civil szervezet képviselője elmondta: nekik még csak nem is válaszol az egyik budapesti önkormányzat a területfoglalási kérelmükre, pedig ez kötelességük lenne. Szerinte az ételért hosszú sorokban álló szegényeket szeretnék eltüntetni a közterületekről. Mert nem csak hajléktalanok állnak ezekben a szomorú sorokban.