Megrepedt egy vezeték Püspökladánynál, hatalmas lángokkal kezdett égni a gáz

2019. november 18., 06:31

Szerző:

Meghasadt és hatalmas lángokkal kigyulladt egy gázvezeték hétfő hajnalban Püspökladány melletti gázfogadó állomáson a 42-es főút közelében – derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóág közleményéből. Eszerint a kiáramló gáz meggyulladt és nagy lánggal ég, a tűz foltokban a környező nádasra is átterjedt, körbálák is meggyulladtak. Nagy erőkkel vonultak ki a püspökladányi, a debreceni, a hajdúszoboszlói, a karcagi és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók, a munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

A lángok 2019. november 18-án 3 óra körül lángok csaptak fel a püspökladányi gázfogadó állomáson. 

Reggel 6 óra előtt jelentette pedig jött a bejelentés, hogy a tüzet megfékezték. Egy föld alatt húzódó cső sérült meg, és a belőle kiáramló gáz égett. Miután a sérült vezetéket elzárták, a láng egyre kisebb lett, majd megszűnt. A tűzoltó egységek most hűtik a vezetéket és hőkamerával, valamint gázérzékelő műszerrel vizsgálják a helyszínt. A helyszínen van és méréseket végez a katasztrófavédelmi mobil labor is.

A rendőrség honlapja szerint a 42-es főút Püspökladány és Báránd közötti szakaszát teljes szélességében lezárták,  A közlekedőket a 4-es számú főúton, Kaba irányába, a 3407-es és 4801-es számú utakra terelik.

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.