Orbán Viktor: Tudhatják, hogy nem vagyunk hibátlanok

2018. március 19., 22:41

Szerző:

Nem egyszerűen egy választást kell megnyerni, hanem az országot kell megvédeni és a jövőt bebiztosítani - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Szerencsen.

A Facebook-oldalára feltöltött videó tanúsága szerint a kormányfő a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban tett látogatásán azt mondta: Európa komoly bajban van. Lehet, hogy ez innen kevésbé nyilvánvaló, de most, hogy a modern technológia segítségével mindenkinek van ablaka a világra, látható, hogy "milyen állapotok vannak", és az is, hogy kevés ország tudta magát megvédeni ettől - fűzte hozzá. A lengyelek, a csehek, a szlovákok, mi még azért jól álljuk a sarat - fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve, csak azért, mert a parlamentben olyan többségük volt az elmúlt időszakban, hogy nem lehetett őket sem megfélemlíteni, sem megzsarolni.

 

A kormányfő hangsúlyozta:, rendet akarnak, nyugalmat és munkát. Hallgatóságához fordulva úgy fogalmazott, jól ismerik őket, tudhatják azt is, hogy nem hibátlanok. De van néhány dolog, amiben erősen hisznek, és szerinte az ország jövője ezen a néhány dolgon fordul meg. „Bennünket jól ismernek. Azt is tudják, hogy nem vagyunk hibátlanok. De van néhány dolog, amiben erősen hiszünk, és az ország jövője ezen a néhány dolgon fordul meg. Három egyszerű dologban hiszünk, ez a munka, a család meg a hazánk” - jelentette ki Orbán Viktor. Ezt a három dolgot kell szolgálni, képviselni, ezeket az értékeket kell mindenek elé állítani, és akkor működni fog az ország – közölte. „Ne adjuk méltatlan, a hazát megvédeni képtelen vagy arra nem is vállalkozó emberek kezébe Magyarország sorsát” – hívta fel a figyelmet a miniszterelnök.

 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.