Nyert a Fidesz, Mészáros Lőrinc családja most már minden munkanapon újabb 1,2 milliárdra ébred

2018. július 24., 10:10

Szerző:

A Fidesz április 8-i választási győzelme, a harmadik kétharmad óta eltelt 106 napban 92,2 milliárd forint értékű közbeszerzést nyertek el a  el Mészáros Lőrinc családja érdekeltségébe tartozó cégek. Ez 74 munkanapot, rájuk vetítve pedig napi 1,2 milliárd forint értékű megbízást jelent – derítette ki a 24.hu.

Fotó: Kovalovszky Dániel

A portál cikke szerint a Mészáros-birodalom – amelyhez az olyasn ékköveken túl, mint a Mészáéros és Mészáros Kft., a R-Kord Kft., illetve a Nészabadság bezárásáról hírhedt Mediaworks Hungary Zrt. hozzátartozik a volt felcsúti polgármester három gyermeke, Mészáros Ágnes, Mészáros Beatrix és ifj. Mészáros Lőrinc cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. és a veje, Homlok Zsolt vasútipari társasága, a Vasútvillamosító Kft. is – 2018-ban már összesen 228,8 forint megbízást kapott egyéniben vagy konzorciumi indulóként. Ha így folytatják, simán megdöntik a tavalyi rekordot, akkor ugyanis 310,2 milliárd forintot kaszáltak közbeszerzéseken.

Mészáros Lőrinc nem mellesleg Magyarország második leggazdagabb embere, akinek egy év alatt 160 milliárd forinttal sikerült növelnie a vagyonát. Májusban 280 milliárd forintja volt, és ha a vagyona az eddigihez hasonló mértékben nő, egy hét múlva, augusztusban már utol is éri a 320 milliárddal a lista első helyén álló Mészáros Lőrincet.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.