Németh Szilárd kizárná Szél Bernadettet a nemzetbiztonsági bizottság üléséről, az LMP társelnöke szerint azért, mert kiderülne, Soros-terv nem létezik

2018. január 15., 16:34

Szerző:

Az LMP-s politikusok összevissza hazudoztak a nemzeti konzultáció alatt, mindvégig a Soros-tervet támogatták, folyamatos fúrásban voltak – közölte  hétfői sajtótájékoztatóján Németh Szilárd, a Fidesz és az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának az alelnöke. Aki pedig a Soros-tervet támogatja, aki a Soros-birodalom érdekében hoz meg döntéseket, az nem vehet részt a Soros-terv megakadályozásáról szóló nemzetbiztonsági bizottsági ülésen - jelentette ki.

Fotó: Hermann Ildikó

A politikus megjegyezte azt is, hogy „Szél Bernadett olyan, migránsokkal foglalkozó szervezetnél dolgozott, amelyet Soros György fizet, tehát Soros fizette Szél Bernadettet is". Ráadásul az LMP társelnöke ezt még le is tagadja, parlamenti önéletrajzában ugyanis nem szerepel ez a munka - fűzte hozzá. Szerinte mindent elárul, hogy 

Szél Bernadett néhány hónapja Brüsszelben találkozott a Soros György szervezetét méltató Vera Jourová EU-biztossal.

444-nek sikerült megszólaltatnia az LMP társelnökét, aki azt mondta, csak azért akarják kizárni, mert kiderülne, hogy Soros-terv nem létezik. Az egyébként nem világos, hogy a nemzetbiztonsági bizottság ülését mikor tartják meg, de kizárásra Németh Zsolt szándékával ellentétben nincs lehetőség. Szél Bernadett egyébként ott akar lenni az ülésen. Ha ezt valaki akadályozná – mondta –, ő minden jogorvoslati lehetőséggel élni fog.

Ami Németh Szilárdot illeti, sajtótájékoztatóján a Fidesz alelnöke az 1300 menekült befogadásával kapcsolatos felvetésekre azt válaszolta, oltalmazottakról van szó, akiket nem szabad összekeverni az illegális bevándorlókkal.

A hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választással összefüggésben, szintén egy kérdésre azt mondta, szerinte a helyi plébános nem kampánybeszédet tartott vasárnap a templomban, hanem olyan elvi kérdésekről szólt, hogyan érzi magát jelenleg az egyház, a papság. Szerinte létező műfajról van szó, hiszen a katolikusoknál és a reformátusoknál is lehet a szertartás végén szót kérni, és senkit nem köteleznek a közösségből, hogy maradjon ott,

„tehát ez nem az imaóra, hanem aki akar, az ott marad".

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) Elios-ügyben készült jelentésével kapcsolatos kérdésre úgy reagált: az a helyes, ha a magyar hatóságok az OLAF minden felvetését kivizsgálják.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.