Nem foglalhatják el a játékosok a Haladás méregdrága stadionját, amelyet Szombathely a jó viselkedéséért kapott

2017. november 12., 14:02

Szerző:

Garanciális javításokra hivatkozva nem használhatják a Haladás fiatal futballistái a klub új stadionját – derül ki a nyugat.hu cikkéből. Az NB I-es Haladás utánpótlását is adó Haladás VSE Utánpótlás honlapján szombat este megjelent egy közlemény, amelynek a tanúsága szerint a kirívóan drága, nyolcmilliárd forint helyett végül 15,6 milliárd forintból épült sportkomplexumot a kivitelező cég november 20-ig munkaterületnek nyilvánították garanciális javítások miatt. Ez azt jelenti, hogy 300 fiatalnak már a második hete nem tudnak edzéseket tartani.

Fotó: MTI/Varga György

„Edzések!

Szakosztályunk az alábbi tájékoztatást kapta a mai napon a Haladás VSE vezetőségétől:

Kedves Szülők!

A Haladás vezetősége 2017. november 10-én egyeztetést folytatott a Haladás Sportkomplexumot üzemeltető cég ügyvezető igazgatójával a hétfőre tervezett beköltözés részleteiről.

Azt a tájékoztatást kaptuk azonban, hogy a kivitelező cég a területet 2017. november 20-ig garanciális javítások végett munkaterületté nyilvánította.

Edzéseket így csak a fent írt időpont után tudunk tartani munkacsarnokunkban.

Kérjük megértéseteket és türelmeteket!

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy mind a Sportkomplexum mind a Kenderes utca pályáit mihamarabb el tudjuk foglalni, melyek méltó helyei lesznek minőségi utánpótlás bázisunk fejlődésének!

Köszönettel: Foki Róbert

Nagyon sajnáljuk, hogy mintegy 300 sportolónk immár második hete nem tud edzéseket végezni. Bízunk benne, hogy záros határidőn belül megoldódik a helyzet, addig ismételten arra kérünk mindenkit, hogy a lehetőségeihez mérten sportoljon minél többet!

Haladás VSE Labdarúgó Szakosztály”

A nyugat.hu-nak írt egy háborgó szülő is, aki azt állítja, csak időhúzásról szól az egész, „egyesek szerint” a sportcsarnokban  már semmilyen munkát nem végeznek. 

A Haladás új stadionját eredetileg 8,8 milliárdosra tervezték, aztán a város inkább a Swietelsky–ZÁÉV-konzorcium 13,1 milliárdos ajánlatát fogadta el, de mivel erre nem volt fedezet, az Orbán-kormány közbelépett, vállalta a pluszköltséget, ahogyan a folyamatos drágulást is, mígnem 15,6 milliárd forint lett a vége. Szerdán az átadón aztán tündökölt a NER, Puskás Tivadar szombathelyi fideszes polgármester feketén-fehéren kimondta, hogy a stadion ajándék, amelyet a város a jó viselkedésével érdemelt ki az Orbán-kormány előtt, Hende Csaba, Szombathely fideszes országgyűlési képviselője nem tudta kihagyni a méregdrága stadion vs. lerohadt egészségügy kérdésre adott hagyományos kormányzati választ, nevezetesen, hogy a sportra fordított pénz (beleértve egy NB I-ből kiesni készülő csapat 15,6 milliárdos stadionját is) a leghatékonyabb egészségügyi beruházás, azt viszont nem árulta el, hogyan képzelik, hogy a fenntartás évi 150 millióba fog kerülni, miközben az előző stadioné 300 millióba került. Mindezt este gálameccs koronázta meg, amelyen Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester vejének a csapata, a Swietelsky-Haladás feszülhetett neki Mészáros Lőrinc csapatának, az NK Osijeknek. (A Swietelsky-Haladás elnöke Homlok Zsolt, aki júniusban vette feleségül Mészáros Lőrinc kisebbik lányát, Mészáros Ágnest.)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.