Mészáros Lőrinc helikopterrel jár haza a nehéz munkából

2017. december 6., 13:26

Szerző:

Nem cáfolta a fejlesztési minisztérium államtitkára, hogy a felcsúti palotagróf helikopterrel közelíti meg Békés megyei vadászkastélyát – írja a Hír TV. Mészáros Lőrinc arisztokratikus allűrjét az LMP-s Sallai Róbert Benedek említette meg a kormánynak címzett kérdésében. 

„Mészáros Lőrinc átrepüli a vidék gondjait, meg Bélmegyer gondjait, helikopterrel érkezik meg – ahogyan a helyiek beszámolnak róla – a saját kastélyához, így szállítja nem egyszer a saját vendégeit, és ki se nagyon néz a településen kívülre" – írta Sallai.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A helyzet az, hogy a bélmegyeri ingatlanhoz vezet ugyan út, de az olyan rossz, hogy a közútkezelő már 2014-ben azonnali helyreállítást sürgetett. Fónagy János illetékes államtitkár azonban azt válaszolta Sallainak, hogy az útszakasz felújítását a Békés megyei önkormányzat nem tartja sürgősnek.

Ha ez így megy tovább, a helikopter lassan akár a NER címerjelképe is lehetne. A Népszabadság tavaly október 3-án írta meg, hogy Rogán Antal egy esküvőre sietett annyira, hogy légi támogatást kellett igénybe vennie. Egy darabig hazudozott, aztán hetet-havat összehordott, végül azonban ország-világ előtt lebukott, és egy időre kicsit hátrébb tolták. Öt nappal később, október 8-án a Népszabadságot nyilvánvalóan politikai okokból bezárták. 

Azóta egyébként kiderült az is, hogy Habony Árpád is szívesen használ helikoptert, ha menekülni kell az újságírók elől. Az után, hogy Demján Sándorral egy magánrepülőgépen landolt egy távol-keleti út után, ugyanannak a cégnek a helikopterén szállt fel a ferihegyi repülőtérről, amely tavaly Rogánt és a családját is szállította.

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.