Márki-Zay Péter: Nem kívánom szervezni az ellenzéket, nem tudok megfelelni a Messiás-elvárásnak

2018. április 24., 08:27

Szerző:

Sokan egy új ellenzék vezetőjeként képzelték el a független hódmezővásárhelyi polgármestert, Márki-Zay Pétert, akinek a múlt szombati tüntetésen elmondott beszéde akár egyfajta programként is értelmezhető lehetett volna.

Fotó: Merész Márton

Márki-Zay a Hvg.hu-nak viszont most azt mondta, ő maximum egy katalizátor, a Messiás-elvárásnak nem fog tudni megfelelni. - 200 kilométerre a fővárostól nem kívánom szervezni az ellenzéket, de részt veszek az együttműködésben. Megtisztelő, hogy tőlem várják a megoldást, de nem ez az én feladatom. Amiben tudok, segítek, de több embernek kell ezen dolgozni - mondta a népszerű polgármester a portálnak.

Az említett együttműködés pedig már alakul, Márki-Zay szerint ismert nevek, pártpolitikusok és civilek is jelentkeztek nála.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.