Magyar Péter: jogerős a TISZA Párt regisztrációja

Magyar Péter a Facebook-oldalán jelentette be a hírt: jogerős a TISZA Párt regisztrációja a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásra.

2024. április 15., 13:37

Szerző:

Jogerős lett a TISZA Párt regisztrációja a június 9-i választásokra, a tavaszt és a változást nem lehet megállítani – írja Magyar Péter egy Facebook-posztban.

Magyar Péter arra kéri a külföldön élő magyarok százezreit, hogy regisztráljanak a választásra és szánjanak egy kis időt és energiát a hazájukra június 9-én. Mint írja, a választás eredménye sorsdöntő lesz. A külföldön élő magyarok számára komplex hazaváró programot hirdetünk hamarosan – folytatja.

Magyar Péter azzal folytatja a bejegyzését, hogy akinek van bejelentett magyarországi lakcíme is, kérheti a kijelölt külképviseleti névjegyzékbe vételét, amennyiben szavazatát a külföldi magyar nagykövetségek, konzulátusok valamelyikén kívánja leadni. Azok is szavazhatnak -teszi hozzá, akinek sem magyarországi, sem más uniós tagállamban nincs lakcíme (tehát például az Egyesült Királyságban élők magyarországi lakcím nélkül is szavazhatnak).

Mint írja, amennyiben valaki rendelkezik magyarországi lakcímmel, a tartózkodási helye szerinti ország nagykövetségének vagy konzulátusának névjegyzékébe kérheti felvételét 2024. május 31-én 16 óráig. Amennyiben lakóhelye olyan országban van, amely nem EU-tagállam, és nincs magyarországi lakcíme, 2024. május 15-én 16 óráig kérheti felvételét a névjegyzékbe.

Mint ahogy azt korábban megírtuk, Magyar Péter a Tisztelet és Szabadság Párttal indul a 2024. június 9-i európai parlamenti és az önkormányzati választáson. Az egri székhelyű Tisza Párt EP-listáját Magyar Péter vezet. Újdonságnak számít a magyar politikában, hogy európai parlamenti képviselőjelöltek jelentkezését várja az idő rövidsége miatt. Az európai parlamenti képviselői helyekre április 10. éjfélig lehetett jelentkezni, ez a határidő már le is járt.

Magyar Péter a jelentkezési határidő lejárta után azt írta a Facebook-oldalán, hogy az európai parlamenti képviselői pályázatukra kevesebb, mint két nap alatt 538 pályázat érkezett. Legkésőbb április 16-án a nyílt szavazást indítanak, amelyen keresztül bárki beleszólhat a TISZA Párt európai parlamenti listájának összeállításába.

Magyar Péternek a június 9-i EP-választás előtt már nem volt ideje új pártot alapítania, mert csak azokat a pártokat veheti jelölőszervezetként nyilvántartásba a választási bizottság, amelyeket már a választás március 12-i kitűzése előtt jogerősen bejegyzett a bíróság.

(Kép forrása: Magyar Péter Facebook-oldala)

 

 

17:30

A kedvező időjárásnak köszönhetően idén sok strand korábban nyit, mint az előző években. Május elsején már egészen sok strand látogatható lesz, a hétvégén pedig még több helyen csobbanhatunk.

13:48

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.