Indulhat a választáson Magyar Péter

Döntött a Nemzeti Választási Bizottság: Magyar Péterék indulhatnak a választáson.

2024. április 11., 17:49

Szerző:

Magyar Péter tegnap bejelentette, hogy beadták nyilvántartásba vételi kérelmüket a Nemzeti Választási Bizottsághoz. A Talpra Magyarok Közösségének alapítója a Tisztelet és Szabadság Párttal (TISZA) indulna az európai parlamenti valamint az önkormányzati választáson. A Nemzeti Választási Bizottság csütörtöki ülésén nyilvántartásba vette a Tisztelet és Szabadság Pártját (TISZA) – írja az Index.

A nyilvántartásba vételi kérelemről csütörtök délutáni ülésén döntött a Nemzeti Választási Bizottság: nyilvántartásba vették a Tisztelet és Szabadság Pártját – írja a Telex. Ez azt jelenti, hogy Magyar Péterék április 20-án elkezdhetik gyűjteni a választási induláshoz szükséges ajánlásokat. Az európai parlamenti listaállításhoz legalább húszezer aláírásra lesz szükségük május 3-ig.

Magyar Péter: „Több tízmillió forint érkezett egyszerű magyar emberektől”

Az európai parlamenti választáson viszont nagyon is saját jelöltekkel indulna a TISZA, erről Magyar Péter a Hvg.hu kérdésére elárulta, hogy a rendelkezésre álló alig két nap alatt, szerda éjfélig 538 pályázó jelentkezett jelöltjüknek. Közülük egykori diplomatákból, jogászokból álló, tízfős testület választ első körben 30-40 jelentkezőt, pontozással, majd második körben már Magyar részvételével a bizottság ezt a csapatot szűri tovább, végül a harmadik körben maradtak egy-egy videót készítenek, amelyre Magyarék Talpra Magyar Közösségének honlapján bárki szavazhat.  

Végül Magyar szerint mintegy 20 jelöltjük lesz az EP-választásra, és szeretné, ha köztük lenne Tarr Zoltán volt református lelkész, akinek ő versenyen kívül ajánlott fel egy képviselőjelölti helyet, miután az április 6-i tüntetésén Balog Zoltán püspök távozását követelte, erre kirúgták az állásából egy állami cégtől. Tarr egyelőre még nem döntött erről. Magyar bírálta amúgy, hogy a Tarrt ért retorzió miatt nemhogy szégyenkeztek volna, hanem még a Fidesz új kommunikációs vezetője, Menczer Tamás volt külügyi államtitkár ki is jelentette, hogy nem érti, mi ezzel a probléma. 

Magyar azt is mondta, hogy az április 6-i, Kossuth téri tüntetése mintegy 40 millió forintba került és a költségekre a közben szintén átvett – tavaly nyáron Tarr Zoltán által alapított – egyesületéhez érkező adományokból lesz pénzt. “Több tízmillió forint érkezett egyszerű magyar emberektől, több ezer embertől, és nem külföldről, nem dollár, és nem NER-es pénz” – tette hozzá. A következő, május 5-re meghirdetett demonstrációjáról még konkrétumot nem tudott mondani, azt most szervezik, de jelezte: “lehet, hogy több városban is lesz, lehet, hogy gyermekotthonoknál lesz.

 

A párt EP-listáját a tervek szerint ő vezeti, míg több helyre pályázatot hirdetett kedden. „A pályázat keretében öt-öt olyan hölgyet és urat szeretnénk kiválasztani, nyílt és átlátható módon, akik végzettségük és tapasztalatuk alapján alkalmasak és képesnek is érzik magukat arra, hogy közéleti pályára lépjenek és Magyarországot és a honfitársaikat európai parlamenti képviselőként képviseljék” – olvasható a pályázati kiírásban, amiben arról is írnak, hogy a kiválasztás többfordulós, lesz személyes meghallgatás, bemutatkozó videós és országos szavazós kör is – írja a Telex.  Hétfő este az ATV műsorában arról beszélt Magyar, hogy a lehető legkevesebb időt szeretnék meghagyni a propaganda lejáratására. Azt mondta, több párt is szóba jöhet, B és C opció is van, „de az ördög nem alszik”, ezért még kivárnak a bejelentéssel.

Magyar Péter hármas vitára hívta Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet

A Facebookon vasárnap közzétett bejegyzésében hívta nyilvános vitára Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet Magyar Péter. Azt írta: „Ezennel kihívom Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet egy hármas élő vitára a köztelevízióban.”A DK sietve közölte  közleményében, hogy indokoltnak tartják a vitát, viszont hozzátették: ha „a vitakezdeményezés az európai parlamenti választásokra vonatkozik, Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd közös listavezetője áll rendelkezésre. Amennyiben a kezdeményezés egy polgármester-jelölti vitáról szól, az adott település DK-s polgármester-jelöltje lesz Magyar Péter vitapartnere”.

(Kiemelt képünk forrása: Magyar Péter Facebook oldala)

2024. május 19., 15:38

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

2024. május 19., 10:45

Aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért jelenti fel Magyar Péter Orbán Viktort. A miniszterelnök politikai igazgatója közben már kommentben reagált.