Ma megint halálos balesetet szenvedett egy román sofőr Magyarországon

2018. május 24., 17:36

Szerző:

Egy Temes megyei kisteherautó hátulról egy nyerges vontatónak ütközött az M5-ös autópályán, Ócsa térségében. A kisteherautó sofőrje a helyszínen életét vesztette – írja a maszol.hu.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta a baleset az autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 31. kilométerszelvénynél történt a reggeli órákban. Hozzátette: a kisteherautó – eddig tisztázatlan körülmények között – belehajtott hátulról a másik járműbe.     

Román hírforrások szerint a kisteherautót Temes megyében helyezték forgalomba, és egy orczyfalvai férfi vezette. 

Kedden egy Maros megyében bejegyzett kisbusz sofőrje okozott súlyos autóbalesetet az 4-es főuton, Ceglédbercelnél, amikor belehajtott a szemből érkező – szabályosan közlekedő –, homokot szállító teherautóba. A balesetben 9-en vesztették életüket. Mint utóbb kiderült, a sofőr facebookozott a telefonján és élő adásban közvetítette a balesetet.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.