Lezárta a nyomozást a rendőrség a 17 évvel ezelőtti gyilkosság gyanúsítottja ügyében

2019. január 23., 11:35

Szerző:

Átadta az ügyészségnek a rendőrség annak a férfinak az ügyét, akit Mexikóban fogtak el 17 évvel azután, hogy a férfi egy budai szállodába betört és késsel megszúrt több alkalmazottat – írja a police.hu.

B. Balázs két társával együtt 2001. szeptember 28-án egy budai szállodába hamis személyi igazolvánnyal jelentkezett be. A férfi egy álkulccsal kinyitotta egy szálloda egyik szobájának ajtaját, és onnan fényképezőgépet, mobiltelefont, valamint valutát lopott. A hotel alkalmazottai észlelték, hogy a társaság több vendéget is meg akart lopni, így megpróbálták a helyszínen visszatartani őket, azonban B. Balázs menekülés közben egy késsel megszúrta, illetve megvágta az útjába álló alkalmazottakat. Közülük hárman nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A recepcióst életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

A 40 éves B. Balázst majdnem 17 év bujkálás után Mexikóban elfogták, majd 2018. augusztus 1-jén Magyarországra hazaszállították.

Fotó: police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya a férfi ellen aljas indokból elkövetett emberölés bűntett kísérlet miatt indított nyomozást, majd elrendelték a körözését, a bíróság pedig európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. B. Balázst végül 2018. június 27-én a mexikói rendőrök fogták el.

A BRFK az eljárási cselekményeket elvégezte, a napokban átadta az iratot az illetékes ügyészségnek.

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.