Lázár szerint azért javul a közbiztonság, mert a közmunkásoknak nincs idejük lopni

2018. január 30., 12:45

Szerző:

„Huszonhét éve minden választás alkalmával a komcsik megpróbálják megostromolni a városházát, de mi mindig megvédjük, ezzel kivívtunk magunknak egyfajta tekintélyt és elismerést azon a polgári oldalon, ahol mi magunk tevékenykedünk, politizálunk vagy szolgáljuk a közéletet – idézte a Hódmezővásárhelyen turnézó kancelláriaminiszter tegnapi lakossági fórumon elhangzott megjegyzését a Hír TV. 

Lázár János szerint a bővülő kamerarendszer miatt csökkent a bűncselekmények száma Hódmezővásárhelyen,

az ország közbiztonsága pedig azért jobb, mert a korábbinál többen ülnek börtönben, és mert a közmunka mellett nincs idejük lopni az embereknek.

„170-180 ezer ember van közmunkában. Akinek reggel 6-kor el kell mennie melózni, és mondjuk Hegedűs Laci dolgoztatja itt, a hódmezővásárhelyi városházán, annak délután háromkor már nem sok kedve marad, hogy elmenjen lopni” – fogalmazott a tárcavezető. A jelenlévők erre kuncogni kezdtek, amire a politikus hozzáfűzte: „Beszéljünk világosan és egyértelműen.”

A lakossági fórumon Lázár János természetesen kiemelte, olyan polgármestereket kell választaniuk a településeknek, akik nem engedik betelepíteni a migránsokat.

A közmunkások szakszervezetének elnöke felháborítónak tartja Lázár János kijelentését.

„Az elmúlt években nagyon sok korrupciós ügy látott napvilágot, amely első sorban a kormányközeli emberekhez fűződött nem a közfoglalkoztatottakhoz. Elszomorító, ha a kancelláriaminiszter azt gondolja, hogy a közfoglalkoztatás arra jó, hogy az emberek délutánra elfáradjanak és utána ne legyen kedvük bűnözni. A közfoglalkoztatás nem erről szól. A közfoglalkoztatásban nagyon sok becsületes ember dolgozik és végzi a munkáját” – mondta Vécsei István. Az MSZP sajtóosztályán keresztül pedig a szervezet másik társelnöke, Komjáthi Imre közölte, a Munkát, kenyeret, Tisztességes Béreket (MKTB) egyesület közösség elleni uszítás gyanújával feljelenti Lázár Jánost. 

Lapszemlénk megjelenése után a Miniszterelnökségi Sajtóiroda meglepte a szerkesztőségünket egy kármentő akciónak tűnő levéllel, amelyben a tárca azt kéri, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményeinek és a másik fél álláspontjának megjelentetésére vonatkozó etikai alapelv jegyében közöljük, Lázár János „természetesen” nem a tisztességesen és becsületesen dolgozó közmunkásokra gondolt, hanem azokra, akiket korábban a szocialista kormány belekényszerített a „megélhetési bűnözésbe" és a segélyt bűncselekményekkel egészítették ki. Ezzel az állítással csak az a baj, hogy egyszerűen nem igaz – ha Lázár János így gondolta, miért nem így mondta? –, de így is meg vagyunk hatva, hogy miközben a minisztériumoknak feltett kérdéseinkre senki nem válaszol, politikai kommentárt szívesen fűznek a cikkeinkhez. 

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.