Kispesten leragasztották az Orbán-kormány gyűlöletplakátjait

2018. március 6., 15:36

Szerző:

Fotó: ezmegigyhogy.tumblr.com

Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármestere még február végén helyezte kilátásba, hogy a helyi jogszabályok tiltják a gyűlöletkeltő tartalmak kihelyezését. Közleménye mellékletében két Soros-plakáttal illusztrálta, mire is gondolnak pontosan. 

Gajda Péter az Indexnek elmondta, hogy a felhívása óta a legtöbb helyen leszedték ezeket a plakátokat, ahol pedig nem, azokat a mától elkezdte leragasztani az önkormányzat.

A hirdetőcégek közül egyedül a Publimont válaszolt nekik írásban arról, hogy náluk nincsenek ilyen plakátok, így őket ez az ügy nem is érinti.

Arra a kérdésre, hogy a kormány az ENSZ-szel kapcsolatos plakátjaival is van-e hasonló terv, Gajda azt válaszolta, hogy nem valószínű, de

ha legközelebb esetleg az univerzumnak üzennek hadat, elképzelhető egy hasonló akció.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.