Ki sem hallgatták azokat a rendőröket, akik intézkedés közben eltörték a fürdőkádból meztelenül kilépő nő karját

2018. július 16., 21:56

Szerző:

Az ügyészség szerint az intézkedés jogszerű és arányos volt, így ki sem hallgatták azokat a rendőröket, akik egy júniusban kiszivárgott rejtett kamerás videófelvétel tanúsága szerint eltörték egy fürdőkádból meztelenül kilépő nő karját – derül ki az RTL Klub Híradójának a riportjából.

A lelki problémákkal küzdő, de gyógyszerekkel teljes életet élő középkorú tanárnő miatt – akinek az ügyéről z TL Klub Háton kívül című műsora nyomán júniusban írtunk mi is –  az édesanyja  fordult a rendőrséghez, mert hosszú időn át nem tudott kapcsolatba lépni vele, és szerette volna bevitetni a pszichiátriára, hogy megkapja a gyógyszereit, amelyeket már hónapok óta nem szedett. Amikor két mentőápoló kíséretében behatoltak a lakásba, a nő éppen meztelenül a fürdőkádban ült, és bár az orvosi dokumentáció azt állítja, hogy a nő karja akkor tört el, amikor kilépett a kádból, a rejtett kamerás felvétel alapján nyilvánvaló, hogy a rendőri intézkedés vezetett a sérüléshez.

A rendőrök ugyanis a kádban álló, de az ellenállást nem tanúsító nőt megbilincselték, áttuszkolták egy másik szobába. A nő többször is felháborodásának ad hangot, intézkedés közben, és szólt, hogy eltörik a karját, de még körülbelül húsz percig térdeltek a nő hátán, és csak utána vitték egy kórház baleseti részlegére. Ennek ellenére az eljáró rendőröket még csak ki sem hallgatták az ügyben, a nő ügyvédjének a panaszát pedig elutasították, mégpedig azzal, hogy az intézkedés „jogszerű és arányos” volt.

Az ügyvéd, Tóth Balázs szerint a cél eddig az lett volna, hogy a nőtől bocsánatot kérjenek az intézkedés miatt, de most, hogy a panasz elutasítása nyomán a  Strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz fordulnak, cél az is, hogy a nő kártérítést kapjon.

Az ügyészség az RTL Klub Híradójának mindössze annyit mondott, a döntés jogerős, és nem akarnak nyilatkozni róla.

 

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.