Két hétre eltűnt egy férfi holtteste a kórházban

2018. május 8., 12:17

Szerző:

Több mint két hete tart egy család kálváriája, akik elveszítették egy szerettüket, mégsem tudják, mikor temethetik el őt. A férfi holtteste ugyanis két hétre eltűnt a kórházban – írja a Blikk.

Az 54 évesen elhunyt Tatár János temetését már többször el kellett halasztani.

– Április 13-án esett el a motorral. A mentők kórházba vitték. Az orvosok szerint agyvérzést kapott a nyeregben. Amikor az ügyeletes orvosnál érdeklődtünk, hogy várhatóan mikorra épül fel az apám, és ki a kezelőorvosa, azt mondta: „Nincs kezelőorvos, valószínűleg csak elvonási tünete van az alkoholtól.” Apukám napi egy fröccsnél többet nem ivott – mondta el Orsolya, János lánya.

Április 20-án azt mondták a kórházban a családnak, hogy a férfi hamarosan kikerül az intenzív osztályról.

– Egy órával később hívtak, hogy kapott még egy agyvérzést, és meghalt. Mivel közúti balesetnek minősítették az ügyet, hatósági boncolást rendeltek el. Azt mondták, várjunk az eredményre, mert Budapestre kell küldeni apa testét, ott boncolják. Napok teltek el, nem történt semmi. Hiába érdeklődtünk, nem tudták megmondani, hol van apu teste. Végül Budapesten az illetékes rendőrkapitányságra mentem, ahol közölték: a kórház még nem is jelentette a halálát – mesélte zaklatottan Orsolya.

Lánya a budapesti intézményben is hiába kereste édesapját, ott nem is hallottak az esetről. Végül kiderült, hogy a holttest végig abban a kórházban volt, ahova a baleset után vitték. Hétfőn azt ígérték a családnak, hogy felszállítják Jánost Pestre, hivatalos értesítést még mindig nem kaptak.

A család jogi lépéseket tervez. A kórház nem válaszolt a portál érdeklődésére, a rendőrség annyit közölt, hogy büntetőeljárás folyik az ügyben.

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.