Kedden igazi majálisidő lesz

2018. április 30., 17:59

Szerző:

A keddi munkaszüneti napon reggel, délelőtt általában napos idő várható, de az Alföldön és északkeleten már reggel is több lehet a felhő, ott ekkor még zápor, zivatar is előfordulhat – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Napközben a Dunántúlon főként fátyolfelhők szűrhetik a többórás napsütést, keletebbre viszont erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és délután záporok, kisebb eséllyel zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél élénk, a Nyugat-Dunántúlon erős lesz, viharos lökések csak zivatar környezetében fordulhatnak elő.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11, 16 fok között valószínű, de a nyugati megyékben néhol 9, 10 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között alakul.

Nárciszvirágzás a babócsai Basa-kertben Nárciszvirágzás a babócsai Basa-kertben
Fotó: MTI/Varga György

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.