Jól kiborította az emberbarát bajai lángosost egy embertelen anyuka

2018. július 9., 11:00

Szerző:

„Ma megkaptuk a magunkét. Egy »szeretetre« méltó hölgy kísérte gyermekét. Pont a teraszon szedtem be a poharakat mire a gyermek meghallotta a törpikék-mesét a teraszon. Kérlelte anyukát hogy itt üljenek le. Anyuka megtette a megjegyzést meglátván hogy pont egy hajléktalan bácsit invitáltam egy kiadós sajtos tejfölös lángosra plusz egy hurkára! A megjegyzés így szólt:

»Ez a hajléktalan étkezde , ide nem megyünk...«"

 – meséli Szabó Richárd, a bajai Sugóparti lángossütő a Facebookon. A kisvállalkozó arról híres a városban, sőt már országszerte is, hogy szívesen látja vendégül a környék rászorulóit a büféjében, emellett a téli zegernyében és a nyári hőségben is menedéket nyújt a betérőknek légkondicionált vendégterében, anélkül hogy elvárná, hogy fogyasszanak. Kitett a köznek egy ingyenesen használható vérnyomásmérő készüléket is, továbbá ingyen szódavizet kínál, sőt még a szomjas kutyákra is van gondja – írta róla korábban a Zoom.

Szabó Richárd és az egyéves unokája
Fotó: Facebook/Sugó-parti Lángossütő

A filantrópot mélységesen megdöbbentette az anyuka viselkedése, ezzel együtt reméli, hogy a nő egyszer a vendége lesz, és akkor elmondhatja neki, milyen érzés is a hajléktalan lét, milyen érzés számkivetettként , megbélyegezve, társadalmi öngyilkosságra ítélve lenni önhibán kívül.

„Utóirat: Én nem haragszom Önre, de csak azért mert megtanultam gyűlölni a gyűlöletet" – zárta bejegyzését Szabó Richárd. 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.