Hurrá, mindjárt jön az újabb nemzeti konzultáció, a magyarok szaporodása lesz a téma

2018. május 22., 10:31

Szerző:

Nemzeti konzultációt tarthatnak a családokról és a demográfiai helyzetről a közeljövőben, de ilyen formában kérhetik ki a választók véleményét európai uniós kérdésekben is az európai parlamenti választás előtt. 

Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató Karc FM Álláspont cimű műsorában tudatta: a kormány továbbra sem mond le a tőle már az elmúlt esztendőkben megszokott kommunikációs eszközökről, az európai parlamenti választásra például országjárással, óriásplakátokkal és nemzeti konzultációval is készülhetnek majd.

„A nemzeti konzultációt egy sikeres eszköznek tartjuk, úgy láttuk, hogy szívesen vesznek részt ezeken az emberek"

– mondta Hidvéghi.

Elsőként a családokról és a demográfiai helyzetről kérdezik meg az embereket, de később, az európai parlamenti választásra készülve, reális lehetőségnek tűnik egy nemzeti konzultáció megtartása európai uniós kérdésekben is – tette hozzá végezetül Hidvéghi Balázs.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.