Egy nő vörös festékkel öntötte le a Horthy-szobrot a Szabadság téren, még a festékes dobozt is hozzávágta

2020. július 3., 18:28

Szerző:

Vörös festékkel öntötte le a Szabadság téri Horthy-szobrot péntek délután egy nő – jelentette be a Mi Hazánk képviselője, Novák Előd Facebook-oldalán.

A jelenetet rögzítette a biztonsági kamera.

A politikus közölte, hogy Hegedűs Loránt lelkipásztor már intézkedett a helyrehozatal érdekében, a rendőrség is kivonult helyszínelni.

Horthy-szobor - Avatás a Hazatérés templomában
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Horthy szobrát 2013-ban avatták fel. Közterületen nem lehetett kihelyezni, ezért a Hazatérés temploma területére került.

(A 444 nyomán.) 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.