„Hazudik!!!" – feliratozták a sorosozó Németh Szilárd mantráját az LMP-sek

2017. november 20., 13:43

Szerző:

Megejtő egyszerűséggel feliratozták ma a parlamentben az LMP-sek Németh Szilárd napirend előtt elmondott beszédét: Szél Bernadett és Hadházy Ákos társelnökök odaálltak a képviselő mögé egy papírral, amelyre azt írták:

Hazudik!!!

Németh Szilárd Soros György a 168.hu-n ma reggel megjelent cikkre reagált a maga módján, afféle viszontválaszként arra, hogy Soros pontról pontra cáfolta a kormány nemzeti konzultációs kérdőívének tartalmát.

Németh Szilárd azzal kezdte a felszólalását, hogy „Soros is kitöltötte a nemzeti konzultációt". Németh Szilárd szerint bár „kapásból letagadta, hogy lenne ilyen elképzelése" a migrációról, szerinte a honlapján „Soros elővette a régi kazettát, és lejátszotta". Vagyis igenis létezik a Soros-terv. Halkan azt is megjegyezte, hogy szerinte az LMP előtte felszólaló, a teremben folyton bekiabáló frakcióvezetője, Szél Bernadett egyet is ért ezzel.

Szélék eközben odasompolyogtak Németh Szilárd mögé és felmutatták az A/4-es lapot, az idézett felirattal.

 

Ott a kezünkben. Elég a propagandából! #lehetmas #mutimitcsinalsz #mik #ikozosseg

Bernadett Szél (@bernadettszel) által megosztott bejegyzés,

 

Jakab István, a parlament fideszes alelnöke levezető elnökként figyelmeztette az LMP-seket, hogy a házszabályt megsértették, hiszen nem kértek engedélyt szemléltetésre. És mivel a figyelmezetésére nem fejezték be az akciót, a házelnöknél „a szemléltetés szabályainak megsértése miatt a bírságolást kezdeményezni fogja.

Az akcióra Dömötör Csaba államtitkár is reagált a maga módján, ekképp: „sajnálom, hogy Ron Werber tanácsaiból ennyire futja. Ez méltatlan egy magát miniszterelnök-jelöltnek tekintő képviselőhöz" – írja az Index.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.