Hatvanmillióért tanítják meg a vezetés művészetére Matolcsy György jegybankjának a munkatársait

Csaknem kétszáz MNB-alkalmazott vehet részt négy tanfolyamon.

2018. augusztus 15., 12:27

Szerző: Molnár Richárd

Több mint 60 millió forintba fog kerülni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Menedzserképző Programja, amelynek keretében különféle vezetői képességeket sajátíthatnak el a Matolcsy György vezette intézmény munkatársai – tudta meg a 168 Óra. 

Fotó: MTI/Róka László

A szerdán megjelent Közbeszerzési Értesítő szerint a 2018-2019 során megvalósítandó program négy, rendkívül egzotikus elnevezésű részre oszlik majd, amelyek azonban csak csak homályosan utalnak a képzések konkrét tartalmára

Az Integrált vezetőképző program során - amelyért 33,6 millió forintot számlázhat majd a Grow Szervezetfejlesztési Tanácsadó Zrt .- 160 fő részére tartanak kiscsoportos tréningeket öt napon keresztül.

A Vezetői kompetenciák paletta és vezetés művészete elnevezésű képzést 180 főre méretezték, de a „tervezett csoportmennyiségtől maximum 30 százalék erejéig lefelé eltérhet” a programot közösen kivitelező Develor Tanácsadó Zrt. és Budapest Institute of Banking Zrt. Mindezért 24,7 millió forintot számlázhatnak majd Matolcsyéknak.

A képzés egyik szakaszában a Közbeszerzési Értesítő szerint "diagnosztikus eszköz eredményére építő vezetői készségfejlesztő tréningeket" tartanak majd az érdeklődőknek. Ezen felül a Vezetés Művészete tréningek keretében "felhatalmazó vezetés, illetve coaching-típusú vezetői stílus elsajátítására" kerül majd sor.

A tudásra szomjazó jegybanki menedzsereket Nagycsoportos vezetői tréningek is várják majd, amelyekért a Develor és a Budapest Institute of Banking potom 1,2 millió forintot kért el. Ezek során 30-40 fő részére 2 alkalommal egyenként 1-2 napos képzést tartanak majd "a vezetői munka teljes vagy közel teljes spektrumára vonatkozóan".

Akinek ez nem lenne elég, járhat a már említett két cég Inspirációs szemináriumaira is, amelyek szintén 1,2 millió forintba kerülnek majd az MNB-nek. Ám ez a 100-200 fős képzés is megérhet minden fillért, hiszen kire nem férne rá „a vezetői stílus csiszolása” és „a vezetői eszközök fejlesztése”?

A négy tanfolyam összesített értéke 60 millió 648 ezer forint.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.