Hatalmas attrakcióval készül a karácsonyra Debrecen

2017. november 24., 10:00

Szerző:

Valóban hatalmas: 33 méter átmérőjű az az óriáskerék, amelyet ma  állítanak fel a főtéren.

Ahogy a dehir írja, az attrakciót január 6-áig élvezhetik a városlakók, a felnőtt jegy 1500 forintért, a gyerekek és nyugdíjasok 1200 forintért ülhetnek fel az óriáskerékre, sőt, van családi jegy is. A fizetővendégek  minimum 5 percet mehetnek az óriáskerékkel, az nagyjából három kört jelent. 

A Debrecen Eye-ra, azaz Debrecen szemére 26 kabint szerelnek majd fel, amelyek nyitottak lesznek, vagyis nem lesz odafönn túl meleg. A keréken egyszerre 156-an ülhetnek majd.

 

 

 

 

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.