Hadházy egy mondattal helyre rakta Bayert, aki egy zsák ötforintost akar behajítani a kertjébe

2019. január 17., 15:31

Szerző:

Nem tudja egy zsák ötforintossal megfizetni a bíróság által megítélt sérelemdíjat  Bayer Zsolt Hadházy Ákosnak – írja a hvg.hu.

Bayert becsületsértés miatt kötelezte a bíróság bocsánatkérésre és 300 ezer forint megfizetésére: az inkriminált mondat így hangzott: „Hadházy geci, Szél Detti nyeli."

A publicista ma a blogján fejtette ki az ítéletről alkotott véleményét. Jelezte, hogy nem kér bocsánatot Hadházytól és azt is, hogy csupa ötforintossal fizeti ki Hadházyt úgy, hogy a pénzt egy zsákban behajítja a politikus kertjébe.

Bayer a rajongóit kérte meg, hogy szedjék össze neki 60 ezer darab pénzérmét.

Hadházy Ákos a Facebook-oldalán egy jegybanki rendeletre hivatkozva viszont azt írta, hogy csak 50 darab ötforintost köteles elfogadni, így ha Bayer valóban ötforintosokkal szórná tele a kertjét,

a maradék 299 750 forintot végrehajtó hozza el tőle.

Arra az időre beengedi Bayert a kertjébe, míg összeszedi a pénzt, bár szerinte a kormányoldali médiának kulcsa is van a kertkapuhoz, hiszen a múltkor is bement forgatni a TV2 stábja.

A 60 ezer darab ötforintos amúgy 252 kiló, szóval Bayer Zsolt valószínűleg nem fogja egy zsákban behajítani Hadházy kertjébe. 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.