Bayer nem kér bocsánatot Hadházytól, a 300 ezer forintos sérelemdíjat ötforintosokban akarja bedobni a politikus kertjébe

2019. január 17., 10:49

Szerző:

Hadházy Ákos személyiségi jog megsértése miatt indított pert Bayer Zsolt két írása miatt is, és most másodfokon is nyert. Az ítélet jogerős, a publicistának 300 ezer forintot  kell kifizetnie Hadházynak, emellett levélben kell bocsánatot kérnie, tőle; a levelet 30 napon át kell elérhetővé tennie a blogján, ahol a kifogásolt írás korábban megjelent.

A politikus két bejegyzés miatt fordult a bírósághoz. 2017 októberében. Az egyikben Bayer arról írt, hogy ha Simicska így bedobta a gecizést, akkor „át lehet vonulni a városon egy transzparenssel, amire az van írva: Hadházy geci, Szél Detti nyeli".

A másik bejegyzésében amiatt háborodott fel, mert Hadházy azt állította, a kormány nem mond igazat a nemzeti konzultáció visszaküldött íveinek számáról.

– Ezek a taknyok eo ipso ilyenek, és pontosan ezen a helyiértéken kell kezelni Hadházy összes eddigi „tájékoztatóját” a korrupcióról, ezen a helyiértéken kell kezelni ezt a mocskos gazembert. És nagyon helyes: leperelni róla a gatyát is, tanulja meg végre, hol a határ – írta Bayer.

A bíróság a második bejegyzés esetében nem állapította meg az emberi méltóság megsértését, ami viszont az elsőt illeti, az ítélet szerint

„a kifejezés jelentős nyilvánosság előtti használata pusztán az érintett megalázását, emberi mivoltának sárba tiprását eredményezi.

Semmiféle kritikaként, társadalmilag általánosan elfogadott véleményként értelmezhető jelentése nincs."

Mint a 24.hu felhívja a figyelmet, Bayer a blogján reagált a fejleményre. Bejegyzésében felidézi ominózus kitétele születésének körülményeit, majd arra jut, hogy az ítélet tökéletes győzelem, hiszen, mint írja „Nekem, nekünk ezután semmi más dolgunk nincs, mint az ellenem – amúgy teljesen igazságtalanul és indokolatlanul – meghozott ítéletet kell mindig az orruk alá tolni,

amikor megjelenik valahol az O1G."

Majd megjegyzi: 

„Hadházynak 5 forintosokban fogom kifizetni a 300 ezer forintot.

Egy szép nagy zsákban fogom tanúk jelenlétében behajítani a kertjébe,

szedegesse csak össze szorgalmasan, és vegyen zoknit a büdös lábára."

Bayer azt kéri, hogy mindenki vigyen, küldjön neki 5 forintosokat az Echo TV, a Karc FM ,és a Magyar Idők székházába. „Félre ne értsenek, nem pénzt kunyerálok, én nem Juhász Péter meg a Jobbik vagyok, hogy másokkal fizettessem ki a saramat, mindenkinek odaadom más pénzegységben, amennyi 5-öst ad nekem, csak egyedül nem tudok ennyi ötforintost összehozni."

Bejegyezését azzal zárja, hogy majd akkor fog bocsánatot kérni Hadházytól, amikor Hadházyék bocsánatot kérnek a miniszterelnöktől és a köztársasági elnöktől. Addig nem.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.