Gőgös Zoltán lemond a mandátumáról, visszavonul a politikától

2018. április 9., 20:15

Szerző:

Nem ül be a parlamentbe Gőgös Zoltán, az MSZP vasárnap este lemondott alelnöke, aki a szocialisták országos listájának 6. helyén jutott mandátumhoz. Ezt a politikus maga jelentette be hétfő este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Mint elmondta, maga helyett Harangozó Tamást, az MSZP tehetséges, fiatal politikusát szeretné a parlamentben látni. 

Gőgös Zoltán
Fotó: Fotó: Kovalovszky Dániel

Gőgös emlékeztetett, már korábban bejelentette, hogy a Fidesz esetleges kétharmados győzelme esetén nem lesz képviselő. – Nem akarok olyan szerepet játszani, mint az orosz vagy török ellenzékiek – mondta.

A szocialisták vidéken is kedvelt agrárpolitikusa nem csak a parlamenti munkát engedi át másnak, de az aktív politizálást is befejezi. Nem lép ki az MSZP-ből – amelynek alapító tagja –, de nem kíván semmilyen funkciót vállalni. Jöjjenek a fiatalok, rájuk van szükség, hogy megújítsák a pártot és az egész ellenzéket – tette hozzá. 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.