Gigantikus nyereséget termelt Mészáros Lőrinc médiabirodalma

2018. május 31., 10:23

Szerző:

Hatalmas nyereséggel zárta 2017-et a Népszabadság bezárásáról ismert kiadó, a Mediaworks. Mészáros Lőrinc médiabirodalma 4,5 milliárd forint adózás előtti eredményt produkált,. Ebből maradt az adó befizetése után 4,3 milliárd forint profit – írja a hvg.hu.

Egy évvel korábban még 2,4 milliárdos mínuszban volt a cég.

Egy év alatt kétszeresére nőtt az árbevétel: a 2016-os 11,3 milliárd forint után már 20,4 milliárd forint jött össze. Nagyot nőtt az „egyéb bevételek” sor is, 154 millióról 1,4 milliárd forintra.

A cég sokkal több pénzt fizet a dolgozóinak, mint korábban. Egy évvel korábban még csak 2,4 milliárd forint fizetést adtak, 2017-re ez az összeg 4,1 milliárdra nőtt.

Ez azonban korántsem azt jelenti, hogy sokkal többet keresnének az újságírók – a létszám nőtt majdnem a kétszeresére – írja a lap.

Mészáros Lőrinc májusban a negyedik helyen végzett Marketing&Media című magazin TOP50 – A legbefolyásosabb emberek a magyar médiaiparban című listáján, amelyen Andy Vajna lett az első helyezett. 

Hősünk hamarosan nyolcoldalas kulturális hetilapot is indít, miután nemrég 163 milliós támogatást nyert a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG) által kiírt pályázaton, amelyen csak az ő médéiacége indult. Az egykori felcsúti polgármesternek egy éve még csak 192 újságja volt, de szépen gyarapodik.

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.