„Felemészt a tudat, hogy soha többé nem ölelhetem őt” – Megszólalt a hajdúszoboszlói hármasikrek gyászoló apukája

2017. december 18., 09:39

Szerző:

A 32 éves hajdúszoboszlói édesanya, Letti életet adott a hármasikreknek, majd véralvadási zavar miatt elhunyt Debrecenben. A 29 éves édesapa, Tamás egyedül maradt a három újszülöttel, Lénával, Mirával és Milánnal. A megtört özvegy nyilatkozott most a Blikknek.

Egyetlen jó dolog maradt az életemben. Elmondhatatlanul jó érzéssel tölt el három egészséges gyermekem látványa. Ám a tudat, hogy a feleségem nem veheti kezébe a piciket, én pedig soha többé nem ölelhetem őt, felemészt

– mondta a gyászoló férfi.

A férfi elmondta, hogy felesége a szülés után néhány órával lett rosszul, tüdőembóliát kapott, összeomlott a keringése és meghalt. A szülés előtti napokban Letti lába túlzottan vizesedett, a nő köhögött is, pedig nem volt beteges. Elmondása szerint felesége egyetlen hibája az volt, hogy túl magas volt a fájdalomküszöbe, ezért nem vették észre, hogy nincs igazán jól.

Tamás ki akarja deríteni, hogy ki a felelős felesége haláláért. A HELLP-szindróma, aminek következtében elhunyt a fiatal édesanya, nagyon ritka, a szülések kevesebb mint egy százalékában fordul elő. 

A három kicsi még az intenzíven van. Másfél kilósan születtek, ha elérik a 2,5 kilós súlyt, az apa hazaviheti őket.

Az apuka kamionsofőrként dolgozik, és be is vallja, hogy most minden támogatásra szüksége van. A Tündérkör Alapítvány segíti őket, akiket az egész országból keresnek most a segítő szándékú emberek.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.