Fekete-Győr akár vissza is lépne Juhász Péter javára

2017. november 3., 12:12

Szerző:

Kőbe vésett tény, hogy a Momentum önálló listán indul a választáson. Ugyanakkor, hogy ha az erőviszonyok úgy alakulnak februárban, akár vissza is lépne Juhász Péter javára Fekete-Győr András; ilyen megoldásról az egyéni jelöltek bármikor dönthetnek – jelentette ki a Momentum Mozgalom elnöke a Magyar nemzetnek adott interjújában.

A politikus a napokban összetűzésbe került az Együtt elnökével, mert – mint megírtuk –, úgy döntött: ő is V. kerületi 1-es számú választókörzetben méreti meg magát, ahol Juhász Péter, akinek múlhatatlan érdemei vannak abban, hogy ugyanott Rogán Antal színre lépésétől már nem kell tartani. Juhász rosszul fogadta a hírt. 

A Momentum elnöke az interjúban azonnal leszögezte: ők minden választókerületben a Fidesszel küzdenek meg, így ez az egész ügy csak egy műbalhé. Ami kettejüket illeti, hat hónappal a választás előtt nagyon korai még arról beszélni, hogy ki milyen erős egy adott körzetben.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Juhász teljesítményét méltatva kitért saját helyi érdemeire is, emlékeztetve az olimpiai népszavazásra, amely a belvárosra is hatással volt. A Momentum Három nappal ezelőtt mutatta be a Momentum a jelöltjeit, szerintem annyit mind a 106-an megérdemelnek, hogy bizonyítási időt kapjanak – jegyezte meg. 

Fekete-Győr még nem döntötte el, hogy kiáll-e nyilvános vitára Juhász Péterrel, de mint mondta, biztos, hogy fog vele beszélgetni. 

Miniszterelnök-jelöltjük kilétéréről a decemberi-januári közgyűlésükön döntenek – közölte. Elárulta: mindössze néhány millió forintjuk van a kampányra, külföldi kampányszakemberük nincs, eddig csak tanácsokat kaptak külföldről.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.