„Együtt építenék fel az atomerőművet” – Plakáttal szúrt oda az Orbán-kormánynak Jávor Benedek

2018. március 5., 15:55

Szerző:

Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért EP-képviselője Facebook oldalán tett közzé egy alternatív „Együtt építenék fel” plakátot. Ezen nem Soros György és nem is az ellenzék, hanem Orbán Viktor, Vlagyimir Putyin, Lázár János, Szergej Kirijenko és Klaus Mangold ölelgeti egymást és a radioaktív anyagot tartalmazó hordókat.

Jávor a következő szöveggel kísérte a képet: „A magyar társadalom 80 százaléka nem kér Paks orosz bővítéséből. Ezt csupán a Roszatommal szövetséges, korrupcióban érdekelt magyar kormány akarja az országra erőltetni! A veszteséges, környezetszennyező, veszélyes és orosz függést okozó bővítéssel szemben egyre erősödő társadalmi ellenérzés tapasztalható. De nem elég csak nem szeretni Paks2-t! Ne csupán Ausztria pere akadályozza meg, hogy a kormány a nyakunkra hozza ezt a katasztrófa-erőművet! Cselekedjünk mi is a megakadályozásáért!”

Fotó: Jávor Benedek/Facebook

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.