Dúró Dóra csalódott, kész végleg kiszállni a politikából

2018. május 30., 09:48

Szerző:

Dúró Dóra jobbikos országgyűlési képviselő Facebook-oldalán jelentette be, megdöbbentette „a bajtársaknak hitt frakciótársak konkrétumok nélküli, koncepciós döntése”, vagyis hogy a Jobbik-frakció kizárta őt. Amennyiben felszólítják mandátumának visszaadására, eleget tesz ennek, és végleg kiszáll a politikából. Arra, hogy visszaadja a mandátumát, a Jobbik elnöksége kétharmados döntéssel szólíthatja fel.

– Sokszor kerültem olyan helyzetbe a politikában, amikor a bátorságomat próbára kellett tennem, de mindig arra gondoltam, hogy csak így lehet különbnek lenni, ha az ember nem fél. Tudom, hogy sokan azt gondolják, hogy félek akár kilépni a politika világából, de ez nem így van: sok csalódás után az elmúlt hónapokban már többször közeli realitássá vált számomra, hogy mással foglalkozzak, és el is kezdtem például intenzíven angolt tanulni, felsőfokú nyelvvizsgára készülve, hogy készen álljak egy civil életre három gyermek édesanyjaként is. Kész vagyok tehát visszaadni a mandátumomat – írja Dúró.

 

Amint azt kedden megírtuk, a frakció azért zárta ki a képviselőnőt, mert az elnökválasztást követően támogatta Toroczkai László párton belüli platformalakítását. Toroczkai kezdeményezése miatt kitört a belháború a Jobbikban, Gyöngyösi Márton felkérte Sneider Tamás pártelnököt, hogy kezdeményezzen etikai és fegyelmi eljárást az ásotthalmi polgármesterrel szemben.

Gyöngyösi Márton a Hír Tv Reggeli járat című műsorában azt mondta, hogy zöld utat adott Toroczkainak a kilépésre, és sok szerencsét kíván neki, ha távozni szeretne a Jobbikból.

– Toroczkai László a Fidesz kottájából játszik, amikor bomlasztja a Jobbikot – mondta az elnökhelyettes.

Gyöngyösi megismételte, hogy Dúrót bizalomvesztés miatt zárták ki. 

– A kongresszus óta kialakult helyzet, amit végső soron Toroczkai László által meghirdetett platform kulminált és, amihez Dúró Dóra csatlakozott, ez úgy tűnik, a frakciótagok többségében úgy csapódott le, hogy van egyfajta bizalomvesztés Dúró Dóra irányába, ezért született a végső döntés – fogalmazott.