Dúró Dóra: A legdurvább büntetést alkalmazták velem szemben

2018. május 31., 13:40

Szerző:

Csalódott a Jobbikban, és még mindig bizonytalan, hogy visszaadja-e a mandátumát – mondta el Dúró Dóra az ATV Start című műsorban.

Az országgyűlési képviselőt hétfőn zárták ki a Jobbik frakciójából bizalmi válságra hivatkozva, amiért támogatta Toroczkai László párton belüli platformalakítását. Tegnap a párt országos elnöksége úgy döntött, hogy visszahívja tisztségéből a képviselőnőt.

Kedden Dúró még azt írta közösségi oldalán, hogy kész visszaadni mandátumát, ha az elnökség erre szólítja fel, és ebben az esetben végleg visszavonul a politikától. Jelenleg bizonytalan abban, hogy visszaadja-e megbízatását. (Pedig a jobbikos képviselők külön esküt tettek a Szent Koronára, amelyben azt is megfogadták, hogy visszaadják a mandátumukat, ha a párt elnöksége kétharmaddal úgy dönt, alkalmatlanná válik a képviselőségre.)

 

– Voltak ott a frakcióülésen olyan indokok, amiket felhoztak velem szemben, csak egyik sem állja meg a helyét. Illetve Mirkóczki Ádám szóvivő épp tegnap az ATV-ben ismerte el, hogy semmilyen fegyelmi vétséget nem követtem el, semmilyen etikai vétséget, mégis a legdurvább büntetést alkalmazták velem szemben

– mondta a képviselőnő.

Úgy gondolja, hogy a platform támogatását casus belliként használják fel ellene, és politikai leszámolás zajlik a Jobbikban.

Tíz évvel korábban is volt platformalakítás a párton belül, aminek nem voltak következményei, nem érti, most miért vannak. Büntetésként éli meg kizárását a frakcióból.