Döbbenetes választ adott Ungár Péter egy jogosan felmerülő kérdésre

2018. április 12., 12:01

Szerző:

A 168 Óra is beszámolt arról, hogy a friss Figyelőben olyan cikk jelent meg, ami egy rakás nevet sorol fel a Magyarországon „Sorosnak dolgozó emberek" közül. Vagyis abból az állítólagos titkos, kétezres listából, ami Orbán miniszterelnök március végi közlése szerint a kormány kezében van, és amelyen név szerint szerepelnek azok, akik Soros megbízásából a kormány megbuktatásán és egy Sorosnak tetsző kabinet felállításán dolgoznak.

Ezek után a 444 azzal a kérdéssel kereste meg Ungár Péter ellenzéki pártvezetőt, az LMP elnökségi tagját, az Orbán-kormány propagandagépezetének részét képező Figyelő társtulajdonosát, hogy szerinte képes lesz-e hiteles ellenzéki politikusként politizálni úgy, hogy közben ennek a Figyelőnek a társtulajdonosa.

Ungár Péter nem volt közlékeny

A Figyelőt ugyanis egy éve szerezte meg az a Pio 21. Kft, amelynek a három tulajdonosa Ungár Péter, a nővére és az édesanyjuk, Schmidt Mária. Ungár pedig egy, a Magyar Narancsnak adott korábbi interjújában azt mondta, hogy nem látja problémának, hogy ellenzéki politikusként a lap tulajdonosa.

Ungár Péter a kérdést meghallva azt válaszolta, hogy „Köszönöm a kérdésed, szia!" – majd lecsapta a telefont.

Frissítés:

Az Index megkeresésére írásban már némileg közlékenyebb volt Ungár. Közölte, hogy ő nem a Figyelőnek tulajdonosa, hanem a Pió-21 Kft-nak, a hetilapot érintő döntésekre nincs ráhatása.

Nem ért egyet se a kormány, se a kormánypropaganda működésével, ezért tett javaslatot a megszűnt Magyar Nemzet megvásárlására. Állítása szerint soha nem tett szert profitra a Figyelő működéséből, és pont azért nem akar vagyonáról lemondani, mert azt a kormány gyengítésére használja.

– Természetesen nem értek egyet a Figyelő mai cikkével. A Figyelő munkájával sem – írta válaszában a hetilap tulajdonosának résztulajdonosa.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.