Hatalmasat égett Schmidt Mária lapja, a Figyelő Orbán Viktor volt minisztere mellett két halottat is Soros György zsoldosának tart

2018. április 12., 10:05

Szerző:

Schmidt Mária lapjában, a Figyelőben két oldalon keresztül sorolják fel Soros György „zsoldosait”. Ők azok, akiknek a számát Orbán Viktor miniszterelnök kétezerre becsülte.

„Megpróbáltunk utánajárni, pontosan kikről van szó, így átnéztük a milliárdoshoz közvetlenül  vagy akár csak közvetve kötődő, jelentősebb magyarországi szervezetekben dolgozók névsorát – már ahol egyáltalán van ilyen. A teljes feltérképezés bajosan lehetséges, ahogy

azt sem lehet bizonyosan megmondani valakiről, hogy tudatában van-e annak, kinek is dolgozik,

vagy éppen milyen küldetést teljesít” – írja Csanády András, hogy milyen nehézségekkel kellett szembesülnie az embert próbáló tényfeltáró munka során. Egyébként a cikkíró voltaképpen nem csinált mást, mint hogy  felsorolta több olyan szervezet munkatársainak a névsorát, amely valamilyen formában támogatást kap Soros György valamelyik alapítványából.

Fotó: Ágoston Zoltán

Ilyenek például  a CEU oktatói, a Magyar Helsinki Bizottság, az Amnesty International, a TASZ, a Transparency International, az Eötvös Károly Intézet és a Menedék munkatársai, a K-Monitor és a Direkt36 újságírói, a romaversitasosok és persze Gulyás Márton. De szerepel a listán Chikán Attila közgazdász is, a Bard College magyar tagja, akiről a rendkívül felkészült szerző megemlíti, hogy az Orbán-kormány nagy kritikusa, csak azt nem fűz hozzá, hogy 

az első Orbán-kormány gazdasági minisztere is volt.

De két halott is van a listán. Egyikük Ernst Gellner cseh-brit filozófus, a CEU nacionalizmust kutató programjának a vezetője, aki már 1995-ben elhunyt, a másik pedig nem más, mint a Yehuda Elkana, történész, a CEU volt rektora, aki 2012-ben hunyt el.

(A 24 hu nyomán)

16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.