Magyar Péter újabb nagy bejelentést tett

Magyar Péter pártja bár főpolgármester-jelöltet már nem tud indítani, ám a fővárosi listán indulni fognak.

2024. május 2., 08:18

Szerző:

Magyar Péter szerint bár nincs elég idejük ahhoz, hogy főpolgármestert indítsanak, és hogy meglegyen a fővárosban a többségük, de azt megteszik, hogy indulnak a fővárosi listán. Szerinte el is fognak érni egy olyan eredményt, hogy a Tisza Párt nélkül senki nem tud többséget szerezni a fővárosi közgyűlésben. Úgy véli, amennyiben ez bekövetkezik, akkor két lehetősége lesz a jobb-és baloldali pártoknak. Választhatják, hogy olyan döntéseket hoznak, amelyek a fővárosiak érdekeit szolgálják – mivel a Tisza Párt csak ezeket fogja támogatni –, vagy „kijönnek a napra”, Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor kezet fog.

Az ellenzéki politikus emellett arról is beszélt, hogy az elkövetkezendő időszakban azon fognak dolgozni, hogy minden magyarországi megyében állíthasson jelöltet a Tisza Párt.

Amint arról kedden a 168.hu is beszámolt, a Medián pártpreferencia-felmérése szerint Magyar Péter pártja a legerősebb ellenzéki párt, és mélyponton van a Fidesz. Eszerint a kormánypártnál egy százalékponttal kevesebbet mértek, Magyar Péter pártjának, a Tisza Pártnak egy százalékponttal többet, vagyis tovább csökkent köztük különbség.

  • A Fidesz a választani tudó biztos szavazóknál 45 (és nem 46 százalék),
  • A Tisza Párt 25 (és nem 24 százalék),
  • A DK-MSZP-Párbeszéd 9,
  • MKKP 6,
  • Momentum 4 (és nem 5 százalék),
  • Mi Hazánk 4,
  • Mindenki Magyarországa Néppárt 2,
  • Jobbik 1,
  • és az LMP 1 százalékon áll.

A teljes népességen belül 32 százalékon áll a Fidesz, a Tisza Pártot pedig a korábban jelzett 16 százalék helyett 17 százalékra mérték.

Magyar Péter veszélyes az ellenzékre

Jelenleg „Magyar Péter-őrület van, a jelenlegi politikai légkör logikája alapján Magyar Péter nagyon sok szavazatot vehet el a jövőben az ellenzéktől – jelentette ki korábban Nagy Attila Tibor, politikai elemző, aki ennek kapcsán példaként említette a Momentumot és a Kutyapártot. Szerinte a Magyar Péter-jelenség a DK-t érinti a legkevésbé, de azért ők sem lehetnek nyugodtak.

Magyar Péter kezdi elszívni a levegőt az ellenzéki pártoktól, ezért arra jöttek rá, hogy ha külön-külön indulnak, akkor nagy lebőgés lehet a vége

– fogalmazott Nagy Attila Tibor. 

(Kiemelt képünk forrása: Magyar Péter Facebook oldala)

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt