Csak pár millión múlott, hogy nem a Ceglédi Krematórium Kft.-vel újíttatott fel egy óvodát az önkormányzat

2018. szeptember 6., 14:08

Szerző:

A ceglédi önkormányzat eldöntötte, hogy felújíttatja a Lövész utcai óvodát, júliusban ki is írták a közbeszerzést, amelyre az önkormányzat hívott meg öt vállalkozást.

Az egyik meghívott cég a temetkezésben, temetkezést kiegészítő szolgáltatásban főtevékenységként utazó Ceglédi Krematórium Kft. – írja a Ceglédi Spotlight nevű portál nyomán a 24.hu.

A vállalkozás persze építőipari munkákkal is foglalkozik, ebből adódóan nem is sokon múlott, hogy nem ők újíthatják fel az óvodát.

Az ár volt ugyanis a döntő szempont, és a legkedvezőbb ajánlat nettó 123 millió forint volt (a Víg és Társa 2000 Kft. adta), a temetkezési cégé volt a második legkedvezőbb, 132 millió forinttal.

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.