Feljelentették a szekszárdi ellenzéki polgármesterjelöltet, Bomba Gábort, hogy a Bomba energiaital ismertségét kihasználva kampányol

2019. szeptember 16., 16:30

Szerző:

Bomba Gábor, az ellenzék által támogatott polgármesterjelölt kihasználja a „Bomba” családnevét, és a „széleskörben ismert és népszerű energiaital” márkajelzésével azonos módon tünteti fel magát – ezért panaszolta be egy magánszemély az Éljen Szekszárd Egyesület jelöltjét a helyi választási bizottságnál – írja a hvg.hu.

A magánszemély azzal vádolja Bombát, hogy a családnevének „ilyen formában való megjelentetésével” megtéveszti a választópolgárokat, mert azt az „érzetet kelti” bennük, hogy „ismerős”. 

A bizottság hétfő délutáni ülésén dönt a kifogásról.

Bomba Gábor közösségi oldalon és honlapján elérhető kampányanyagai ugyanakkor láthatóan nemcsak a felkiáltójelben különböznek a termék márkanevétől, a sárga szín is eltér, és a polgármesterjelölt, illetve szervezete egy bikát használ kampányában.

Bomba Gábor
Fotó: Facebook/Bomba Gábor

„A nevemről meg nem tehetek. Ez már tényleg dedós módja a támadásnak” – reagált a feljelentésre Bomba Gábor, aki úgy értesült, hogy nemcsak a választási testületnél, de már a Bomba energiaital gyártójánál is bepanaszolták, méghozzá egy olyan személy, akinek

a neve megegyezik a Fidesz–KDNP egyik helyi jelöltjének nevével.

A helyi vállalkozó arról is ismert, hogy az ő fiát vegzálták, miután még 2017-ben hitleres videóban karikírozta tanárait. A paródiavideó miatt az igazgatónő bosszúja két éve üldözi, hiába távozott már a gimnáziumból a fiú.

 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.