Az LMP-bohózat folytatódik: az új párttisztségektől eltiltott Ungár Péter új tisztséget kapott

2018. július 30., 11:37

Szerző:

Inkább egy bohózatra hasonlít az, ahogyan az LMP saját tisztségviselőit eltiltja, kizárja, visszaveszi, kinevezi. Csak pár hete tiltotta el a párt etikai bizottsága Ungár Pétert három évre attól, hogy új tisztségekért induljon, máris kinevezték a párt ifjúsági szervezetének egyik posztjára, egyúttal a fegyelmi és etikai bizottság tagja is lett – értesült a hvg.hu.

A portál a tisztújítás részleteit ismerő forrásból úgy tudja, hogy múlt héten választották meg Ungárt az LMP ifjúsági szervezete Fegyelmi és Etikai Bizottságába. Így a képviselő lesz az ifjúsági szervezet etikai felelőse az egyszemélyes bizottságban.

Ungár Péter
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az LMP az utóbbi néhány hétben csak úgy szórta a fegyelmiket. Még a korábban a fegyelmiket szóró Moldován Lászlónak is jutott, őt felmentették az etikai bizottság elnöki tisztségéből. Ezután megválasztották a párt budapesti elnökévé.

Ungár mellett Szél Bernadett társelnököt is eltiltották 3 évre minden párttisztségtől. Rajtuk kívül Ságodi Zoltán, Tenk András kapott másfél éves eltiltást, így ők se az EP-választáson, se a jövő őszi önkormányzati választásokon nem indulhatnak jelöltként. Doszpoly Botond némileg jobban járt az egy éves eltiltásával, ő csak az EP-jelöltségtől esik el.