Újabb három LMP-tag kapott büntetést

2018. július 25., 17:54

Szerző:

Újabb három LMP-s politikus kapott súlyos büntetést másodfokon, jogerősen a párt etikai bizottságától – értesült a Zoom.hu.

A büntetést párttársaikhoz hasonlóan azért kapták, mert az áprilisi országgyűlési választások előtt a párt döntésével szemben visszaléptek egyéni körzetükben az esélyesebb ellenzéki jelölt javára.

Ságodi Zoltán 3 év eltiltást kapott, amiért a balatonfüredi körzetben visszalépett a jobbikos Kepli Lajos érdekében. Ez idő alatt nem vállalhat semmilyen tisztséget a pártban. A portál úgy tudja, hogy Ságodi nem nyugszik bele a bizottság döntésébe, bíróságon támadja azt meg. Az eltiltás miatt nem lehet országgyűlési képviselő, se európai parlamenti képviselői, se helyi önkormányzati képviselői jelölt. Ezért se a 2019-es EP-választáson, se az őszi önkormányzati választásokon nem indulhat.

Tenk András másfél éves eltiltást kapott, emiatt ő sem indulhat se az EP-, se az önkormányzati választásokon. Tenk Csepel-Soroksár körzetében lépett vissza, ahol végül az együttes Szabó Szabolcs győzött is.

Doszpoly Botondot egy évre tiltották el a tisztségektől, így az őszi önkormányzati választásokon akár indulhat is. Ő Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es választókörzetében lépett vissza, de a fideszes jelölt nyert.

Fotó: Bazánth Ivola

Ezzel folytatódott az LMP-s fegyelmik ügye. Nemrég az etikai bizottság Szél Bernadett társelnököt és Ungár Péter képviselőt 3-3 évre minden párttisztségtől eltiltotta. Jelenlegi tisztségeiket megtarthatják, de újakért nem indulhatnak. Sallai Róbert Benedeket először kizárták, majd visszavették a pártba. A konfliktusok hatására múlt héten szakított az LMP-vel Gémesi György Új Kezdet pártja.

 

12:37

Karsai Dániel már minden pillanatban segítségre szorul, mozgásképtelen, már enni és inni sem tud. A volt alkotmányjogász mindent elrendezett maga körül, már csak arra koncentrál, hogy minél értelmesebben töltse el a hátralévő idejét.