Az LMP-ben még az is fegyelmit kapott, aki eddig a fegyelmiket adta

2018. július 26., 18:02

Szerző:

Csúcsra járatja az eltiltásokat és fegyelmiket az LMP. Magát az etikai bizottság elnökét, Moldován Lászlót fosztották meg tisztségétől, pedig eddig ő játszotta a főszerepet a fegyelmi eljárások levezénylésében – írja a 24.hu.

A portál úgy tudja, hogy Moldovánnak azért kellett búcsúznia posztjától, mert a Magyar Hírlapnak adott ki információkat a Sallai-Hadházy összetűzésről készült hangfelvétellel kapcsolatban.

Csak az etikai bizottsági tagságtól tiltották el, így a múlt heti tisztújításon a párt budapesti elnökévé választották.

Fotó: Facebook

Nemrég az etikai bizottság Szél Bernadett társelnököt és Ungár Péter képviselőt 3-3 évre minden párttisztségtől eltiltotta, Sallai Róbert Benedeket pedig először kizárták, majd visszavették a pártba.

Tegnap derült ki, hogy újabb három LMP-s politikus kapott súlyos büntetést másodfokon, jogerősen a párt etikai bizottságától, mert az áprilisi országgyűlési választások előtt a párt döntésével szemben visszaléptek egyéni körzetükben az esélyesebb ellenzéki jelölt javára. Ságodi Zoltán 3 év eltiltást, Tenk András másfél éves eltiltást kapott, emiatt egyikük sem indulhat jövőre se az EP-, se az önkormányzati választásokon. Doszpoly Botondot egy évre tiltották el a tisztségektől, így ő csak az EP-jelöltségtől esik el.

Szél Bernadett eltiltását és a legfrissebb büntetéseket már Moldován nélkül szavazta meg a csonka, négyfős testület.