Az LMP-alapító Schiffer András kilép a pártból

2018. május 7., 10:10

Szerző:

Elhagyja az LMP-t az alapítója, Schiffer András, a mai nappal megszüntette tagsági jogviszonyát a pártban. Döntését Facebook-oldalán jelentette be.

Ron Werber stratégiája, majd a „neoliberális” együttes Szabó Szabolcs csatlakozása az LMP-frakcióhoz volt az utolsó csepp a pohárban. Schiffer úgy véli, a pártnál elfelejtették, hogy mit jelöltek meg 2013-ban jelmondatukként: „Van, ami nem eladó!”. 

Schiffer, ahogy írja, két éve visszalépett a hivatásos politizálástól, fokozatosan kivonult a párt belső életéből is. Azt remélte, hogy a hivatásos politizálás és az állampolgári politizálás közötti határvonalak átjárhatóak, azonban tavaly szeptemberben, a werberi stratégia beindításánál jött rá, hogy ez nem így van. Szabó csatlakozása után döntött a kilépésről.

– Egyetlen igazi parlamenti sikerélményem a gigantikus többséggel szemben, 2016 júniusában, az volt, hogy indítványomra az Országgyűlés határozatot fogadott el a globális szabadkereskedelmi politika korlátozására. Két hónappal később, az EU-Kanada egyezményről (CETA) szóló vitában Szabó Szabolcs a fideszes Németh Zsolt tenyerébe csapott és kijelentette: „A szabadkereskedelem jó” – írja Schiffer posztjában.

Schiffer András áprilisban azt nyilatkozta a 168 Órának, hogy nem tervezi visszatérését politikusként 2022-ben.