Schiffer András: én sem ide akartam eljutni!

2018. április 17., 11:54

Szerző:

Nincs olyan fogadalmam, hogy 2022-ben visszatérek. Olyan sincs, hogy bármikor újrakezdem – mondja Schiffer András a csütörtökön megjelenő 168 Órában. Az LMP korábbi társelnöke, egyik alapítója szemenszedett hazugságnak tartja, hogy Sallai R. Benedekkel együtt megfenyegette volna pártja képviselő-jelöltjeit, hogy ne lépjenek vissza más ellenzéki aspiráns javára. Még nem döntötte el, hogy beperli ennek híreszteléséért Hadházy Ákos társelnököt. Arra a felvetésre, hogy ő vitte be Hadházyt az LMP-be, úgy reagált, „Mint ahogy sokakat másokat is. Az ember elkövet hibákat.” Kérdésünkre, miért van feszültség köztük már régóta, úgy válaszolt, egyszerűen nincsenek közös dolgaik.

Sallai és Hadházy tettlegességig fajuló konfliktusáról azt mondja, egy politikusnak olyankor is meg kell őriznie a méltóságát, ha egy hétköznapi helyzetben már lendülnének a kezek. Pártja válsága kapcsán állítja, ő elengedte a sztorit, elvégezte magában a gyászmunkát.

Fotó: Bazánth Ivola

Arra a felvetésre, hogy ismét nem állnak távol egy pártszakadástól, kudarcos történet az LMP sztori, a többi között úgy reagált, hogy szervezete volt az első párt, amely rácáfolt arra a dogmára a rendszerváltás után, hogy zöldmezős beruházással legfeljebb milliárdok segítségével lehet bejutni a parlamentbe.

– Nem érzem feleslegesnek és kidobottnak a saját elmúlt tíz évemet sem. De kétségtelen, én sem ide akartam eljutni – fogalmaz Schiffer András a csütörtökönön megjelenő 168 Órában.

Számára a werberi stratégia során ősszel kialakult arculati, pozícionálási fordulat nehezen emészthető volt. Úgy véli, ennek lényege az volt, az LMP ráhajtott az MSZP és a DK szavazótáborára.

Schffer szerint bár földindulásszerű győzelmet aratott a Fidesz, látszik, hogy az új generációk nem kérnek a gyűlöletre épülő szekértábor-logikából. Ha csak a negyven, vagy ötven alattiak szavaztak volna, szerinte teljesen másként nézne ki a parlamenti patkó. Már korábban is elmondta: 2018-ban még nem, de 2022-ben már látszani fog ez a generáció-váltás  a választási eredményekben. Orbán-ellenesség cementezi össze az ellenzék pártokat és nem az értékközösség. Ám ez a felnövekvő generációkra egyre kevésbé hat majd mobilizációs erőként, ahogyan az idióta kormánypropaganda sem – teszi hozzá a 168 Órában Schiffer András.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.