A Magyar Idők előbb tudta, mivel vádolják a jobbikosokat, mint maguk a jobbikosok

2017. december 19., 17:16

Szerző:

A Magyar Idők című kormánykiadvány ma megírta, hogy közösség tagja elleni erőszak bűntettével is vádolja az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség azokat a fiatalokat, akik közül többen is a leginkább szélsőséges, rasszista megnyilvánulásairól ismertté vált Betyársereg tagjaiként 2015-ben hónapokon át folyamatosan zaklatták és fenyegették egy roma család tagjait Szúcson.

A Betyársereg vitézei egy jótékonysági akción, Pécsett
Fotó: betyarsereg.hu

A lap a Heves megyei főügyész által kiadott hétfői közleményre hivatkozik, amelyben ugyan nem nevezték meg a vádlottakat, de a Magyar Idők tudni véli, hogy azok Sneider Tamásnak, a Jobbik és az Országgyűlés alelnökének fiai – írja 24.hu.

A Magyar Nemzet ugyanakkor az egykor Roy néven bőrfejűként tevékenykedő Sneider ugyancsak mai közleményére hivatkozva azt írja: sem a fiai, sem a jogi képviselőjük

nem kaptak semmilyen hivatalos értesítést az eljárásról,

és szerinte a cikk politikai megrendelésre készült.

Hozzátette, hogy felmerül a kérdés, hogy az ügyészség milyen alapon ad ki személyes információkat magánszemélyekről a „kézi vezérelt fideszes sajtónak, és milyen alapon hoznak szinte már ítéletet az ügyben”.

Nem ez az első eset, hogy a kormánysajtó hamarabb értesül egy büntetőügyről, mint annak érintettjei. Mint megírtuk, Dobrev Klára ügyében például az Origo tudta meg előbb, mit csinál az ügyészség, mint az ügyészség maga.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.