A kormány Origója már jobban tudja, mit csinál az ügyészség, mint az ügyészség maga

2017. november 13., 17:25

Szerző:

Az Origo szombaton tényként közölte, hogy „két hét múlva kihallgatja az ügyészség Dobrev Klárát a Czeglédy-Gyurcsány-botrány ügyében". A lap azt is tudni vélte, hogy Gyurcsány Ferenc feleségének azért kell az ügyész kérdéseire válaszolni, mert a tulajdonában lévő Altus Zrt. több kölcsönt is adott Czeglédynek.

Az Origót szemléző Magyar Idők feltételes módban azt is tudni véli, hogy a Csongrád Megyei Főügyészségnek szándékában áll Dobrevet beidézni.

Az állítás azért hátborzongató, mert a Csongrád Megyei Főügyészség meg azt írta kerek perec az Indexnek, hogy az ügyészség nem idézte tanúkénti kihallgatásra a cikkben megjelölt személyt.

A főügyészség azért megjegyezte, hogy „szükségesnek tartja az üggyel összefüggő valamennyi körülmény, így a cikk alapjául szolgáló kölcsönszerződések nyomozó hatóság általi tisztázását, szükség szerint az abban érintett felek kihallgatásával". Vagyis teljesen nem zárta ki Dobrev Klára kihallgatását.

Az Index Dobrev Klárát is megkereste, ő megerősítette, hogy semmiféle idézést nem kapott.

Az eset elsőként mindenkiben – ahogy az Index szerzőjében is – a A tanú c. film egyik legemlékezetesebb jelenetét idézi fel, amelyben a koncepciós tárgyaláson véletlenül a kész ítéletet nyomják a betanított koronatanúként felvonultatott Pelikán elvtárs, azaz Kállai Ferenc kezébe.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.