A Fejér megyei hírportál már szállítja is a jó hírt a magyar egészségügy szárnyalásáról

2018. február 5., 16:48

Szerző:

Nem tudjuk, van-e összefüggés a Népszava hétvégén közölt értesülése, miszerint központi utasításra heti két pozitív kicsengésű médiamegjelenést kell prezentálniuk kórházukról az igazgatóknak, és a között, hogy ma nagy, vezető anyag jelent meg a FEOL-on „Fejér megyei kórház: A tartozásoktól a fejlődésig” címmel, mindenesetre az időzítés, hogy is fogalmazzunk, elképesztő, pláne ha azt nézzük, hogy aktualitást nem igazán sikerült felfedeznünk a cikkben. Ha csak  azt nem, hogy a kórház idén januárban volt (!) 117 éves.

Fotó: Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház/Facebook

Egy kis ízelítő:

„Nagy utat kellett bejárnia a székesfehérvári Szent György kórháznak ahhoz, hogy eljusson mai állapotába és a 21. század kihívásainak megfelelve folytassa fejlődését a 2020-ra kijelölt célok eléréséig. Történet az eladás rémétől és az adósságoktól az építkezésig.”

A hírnek ettől függetlenül nagyon örülünk, ha szeretnék, ide kattintva elolvashatják a sikertörténetet. A FEOL Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és milliárdos médiabirodalmához tartozik.

Szombaton a Népszava nyomán mi is megírtuk, hogy mivel túl sok a rossz hír az egészségügyről, a magyarországi kórházigazgatók utasítást kaptak heti két pozitív kicsengésű médiamegjelenésre. Azok az egészségügyi intézmények, amelyek nem képesek előállni ezzel a két hírrel, figyelmeztetésben részesítik. Az érintett kórházigazgatók elismerték, hogy kaptak ilyen feladatot, de nyilatkozni egyikük sem akart róla.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.