Az Esztergomot Párkánnyal összekötő hídon osztott ételt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt

2018. január 29., 19:55

Szerző:

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) hot dogot és forró teát osztott a szlovák–magyar határon. Az ételosztásról szlovákiai magyar hírportál, a Bumm számolt be.

A kétfarkúak azért szervezték az Esztergomot és Párkányt összekötő Mária Valéria hídra az ételosztást, mert az Orbán-kormány több civil szervezetnek sem adott engedélyt ételosztásra. Eközben a Fidesz-KDNP politikusai gőzerővel folytatják az ételosztást a választások előtt.

Kovács Gergely, az MKKP elnöke elmondta, hogy a pártok csak a határon belüli és határon kívüli magyarokról beszélnek, de senki nem említi meg a határon élőket. Több mint 100 hot dogot és gyümölcsteát osztottak szét a rászorulóknak. 

A határon élőknek
Fotó: ketfarkukutya.com

Szombaton az MKKP Budapesten a VII. kerületben osztogatott ingyen tejet a rászorulóknak, igaz, ez olyan tej volt, amelyet nem sokkal korábban, még szombat délelőtt Bajkai István fideszes képviselőjelölt, az Orbán család ügyvédje, erzsébetvárosi alpolgármester adott oda a VI. kerület, Terézváros lakóinak. A politikus – aki fideszes jelöltként a VI. és a VII. kerületet magában foglaló 5. számú választókörzetben indul a parlamenti választásokon – decemberben még tojást osztott ugyanitt.

Rétvári Bence KDNP-s politikus és az Emberi Erőforrások Minisztérium államtitkára decemberben krumplit osztogatott Vácon, de azóta sem hajlandó elárulni, hogy az élelmiszert kitől kapta.

A Pokorni Zoltán fideszes politikus vezette XII. kerületi önkormányzat január végéig fejenként öt kilogramm krumplit oszt szét a kerület nyugdíjasai között. 

A Dózsa György úti gázoló, M. Richárd étterme is könnyedén kapott engedélyt ételosztásra. A férfi jelenleg házi őrizetben van, pedig a balesetben két ember meghalt, és M. Richárd jogosítvány nélkül vezetett. A Gyurma fedőnevű férfi Rogán Antalt és Németh Szilárdot védte korábban közönségtalálkozón.

Pécsen a DK-nak megtiltotta a városvezetés, hogy babgulyást osszon a város legszegényebb részén, decemberben pedig a Fidelitas sorosozva támadt rá arra az az Emberség Erejével Alapítvány (EEA) által létrehozott Élmény Tár Tanodára, amelynek az ételosztására a kormánypárt ifjúsági szervezete logókkal díszített bejglit vitt.

A Krisna-tudatú hívők szervezete, az Ételt az Életért Alapítvány évek óta oszt ételt karácsonykor a rászorulóknak a Blaha Lujza téren. A sátoruk előtt minden évben nagyon hosszú sorok állnak, de valószínűleg a tavaly év végi volt az utolsó alkalom, legalábbis úgy tudni, hogy az idén már nem kapják meg az ételosztáshoz szükséges engedélyt.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.