Rétvári Bence nem akarta elárulni, honnan van a négy tonna burgonya

2017. december 9., 20:00

Szerző:

Kezdésként négy tonna burgonyát osztott ki Rétvári Bence Vácon, ahol a jövő évi választásokon a Fidesz-KDNP színeiben egyéni képviselőjelöltként méreti meg magát, de azon kívül, hogy adományról van szól, nem volt hajlandó elárulni, hogy az élelmiszer honnan származik – hívja fel a figyelmet a HírTV riportja. A televízió megszólaltatta a KDNP-s politikust, a humánerőforrás-minisztérium parlamenti államtitkárát, de érdemi választ nem kapott a kérdésre hogy ki és milyen forrásból állta érte a számlát:

– Sokan voltak, akik korábban is mondták hogy szívesen segítenének, az által, hogy a Fidesz-KDNP szervez egy ilyen akciót, akkor szívesen adnak hozzá ők is a maguk részéről. Több embernek a munkája, segítsége van abban, hogy ez ilyen akciót le tudjunk bonyolítani.

– Tehát adomány?

– Igen-igen, mások segítségéből állítottuk össze azt, ami most itt kiosztásra kerül.

– magyarázta, hogy miért nem mutat be számlát a négy tonna burgonyáról, amelyet a váci CBA előtt tíz kilogrammos adagokban adott oda a sorban állóknak.

 

A HírTV megkérdezte az ügyről az államtitkár párttársát, Hollik Istvánt, aki úgy nyilatkozott, ő valószínűleg nem csinálna ilyet, de a felháborodásának adott hangot, amikor neki is feltették az ételosztás anyagi hátterét firtató kérdéseket.  „Azt gondolom, hogy az a méltatlan, hogy ezeket a segítségnyújtási adventi akciókat valakik, egyébként pártpolitikai érdekből elkezdik támadni.

Nem nevetséges az, hogy Ön is most idejön és elkezdi hogy az adomány hol van az regisztrálva? Nem az a fontosabb egyébként hogy több száz ember, rászoruló, például Vácott krumplit tudott kapni Rétvári Bencétől

és Fördős Attila polgármestertől?” – kérdezett vissza a KDNP-s politikus. Az Együtt részéről eközben Szigetvári Viktor inkább azt feszegeti, hogy ha  nincs mindenről dokumentum, akkor az adomány tiltott párttámogatásnak minősül, mint amiért az Állami Számvevőszéknek vizsgálatot kellene indítania.

 Ami a követendő utat illeti – mesélte már az MSZP-s Őrsi Gergely a HírTV-nek a párt szombati választmányi ülése utáni Rákóczi téri ételosztáson – az úgy néz ki, hogy az adott párt megrendeli hivatalosan az erre jogosult és mindenféle engedéllyel rendelkező vállalkozótól az osztani kívánt élelmiszert, amelyről a vállalkozónak természetesen egy számlát kell kiállítania, és rendelkeznie kell a szükséges engedélyekkel is.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.